Sterk Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Wat is een gezond BMI?

Wat is een gezond BMI?

We weten allemaal dat het niet erg gezond is om dik te of juist veel te dun te zijn. Veel mensen weten dan ook niet echt wat een gezond gewicht is. Dat is natuurlijk ook niet zo gek aangezien dat afhankelijk is van verschillende factoren zoals je lengte en leeftijd. Het perfecte gewicht is dan ook weer voor iedereen anders. Toch kun je heel erg eenvoudig uitrekenen wat jouw ideale gewicht is door je BMI te berekenen. Maar wat is nou een gezond BMI? Dat lees je hier.

Wat is het BMI?

BMI is een afkorting van Body Mass Index. Deze index kijkt naar de verhouding tussen je gewicht en je lichaamslengte. Aan de hand daarvan wordt er gekeken of je gewicht binnen een gezond grens valt. Het is dus niet zo dat het perfecte gewicht voor iedereen gelijk is. Veel mensen dat wel, maar dat is niet zo. Het voordeel van het BMI is dat iedereen het heel erg eenvoudig kan berekenen. Het is dus voor iedereen mogelijk om het BMI te berekenen. Wel is het belangrijk om te weten dat het BMI niet altijd 100% accuraat is. Wel geeft het een goede indicatie. BMI kan alleen gebruikt worden bij mensen tussen de 18 en de 70. Buiten dat leeftijdskader gelden iets andere grenzen. Vandaar dat je het alleen tussen deze leeftijden kan gebruiken.

Hoe kan ik mijn BMI berekenen.

Je kan heel erg eenvoudig je BMI berekenen. Bij Berekenen.nl hebben ze namelijk een tool ontwikkeld waar je binnen enkele seconden je BMI kan uitrekenen. Je hoeft alleen maar een paar velden in te voeren en dan weet jij binnen enkele seconden wat het ideale BMI voor jou is! Dat is toch ideaal? Hierdoor hoef jij het niet meer uit je hoofd uit te rekenen.

Nadelen van BMI

Zoals we hierboven al aangaven is het berekenen van je BMI niet altijd accuraat. Je kan namelijk ook een verkeerd beeld krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld erg gespierd bent ben je vaak ook flink zwaar. Spierweefsel; weegt nou eenmaal relatief veel. He gevolg kan zijn dat je officieel een ongezond hoog BMI hebt en dat terwijl spierweefsel zeker niet slecht voor je is. Het hoeft dus niet altijd te zeggen dat je een ongezond BMI hebt. Kijk dus altijd goed naar je bouw en naar je huidige lichaam. Het hoeft namelijk niet altijd zo te zijn dat je ongezond bezig bent.

Een gezonde levensstijl

De BMI geeft een goede indicatie van de verhouding tussen je gewicht en je lengte. Zoals we al eerder hebben aangegeven kan het een vertekend beeld geven. Mocht je echt twijfelen of je wel gezond bezig bent kan je het berekenen bij de bovenstaande website. Maar ga je juist veel naar de sportschool dat zouden wij het niet aanraden om je BMI uit te rekenen. Het kan namelijk zijn dat de uitkomst niet accuraat is. Het BMI is voor ieder mens verschillend.