Sterk Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

4 manieren om uw levergezondheid te verbeteren

Een gezonde lever is een essentieel onderdeel van een goede algemene gezondheid. De lever filtert het bloed en vervult honderden andere belangrijke functies om ervoor te zorgen dat het lichaam gezond blijft. Als de lever goed werkt, kan hij voedingsstoffen verwerken voor energie, schadelijke stoffen uit het bloed filteren en zelfs helpen om een gezond gewicht te behouden. Er zijn echter veel factoren die bijdragen aan leververvetting, zoals te veel alcohol drinken, drugsgebruik en chronische stress. Er zijn dus ook manieren om de gezondheid van uw lever te verbeteren en de vervette lever te verminderen. Lees verder om te leren hoe.

Eet veel groenten.

Groenten zijn een uitstekende manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen die uw lever nodig heeft, evenals vezels die u helpen u langer vol te voelen. Je moet streven naar vijf porties per dag – een aanbeveling is een little gem van wortel of little gem van broccoli. Als u probeert af te vallen, kunt u kiezen voor vetarme porties of ze eten met een vetarme dressing. Groenten bevatten ook weinig calorieën en geen vet, dus zijn ze een goede optie als je gezond wilt afvallen zonder dieet. Probeer een van deze groenten gevuld met gezonde ingrediënten, zoals bloemkool met hummus of zoete aardappel met feta. Groente is een van de pijlers binnen het leververvetting dieet.

Regelmatige lichaamsbeweging.

Regelmatige lichaamsbeweging kan de gezondheid en de werking van de lever verbeteren, de bloeddruk verlagen en de stofwisseling verbeteren. Wandelen, fietsen, dansen en yoga zijn allemaal geweldig voor het verbeteren van de gezondheid van de hersenen en het verminderen van stress, terwijl krachttraining uw vermogen om zuurstof te gebruiken voor energie verbetert. Welke oefening u ook kiest, het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren. Als een activiteit pijn of blessures veroorzaakt, stop dan onmiddellijk en neem rust. Zorg ervoor dat u water drinkt tijdens het sporten, want uitdroging kan ervoor zorgen dat u zich moe voelt.

Beheers stress.

Stress is een belangrijke oorzaak van een slechte gezondheid van de lever. Als u zich overweldigd voelt, probeer dan een pauze te nemen van sociale media en andere bronnen van stress in uw leven. Mediteer of luister naar rustgevende muziek. Elimineer voedingsmiddelen uit uw dieet die uw stress kunnen veroorzaken, zoals zuivel, geraffineerde suiker en bepaalde additieven. Als u een periode van chronische stress doormaakt, zijn er dingen die u kunt doen om de invloed daarvan op uw lever te verminderen. Beoefen mindfulness, wat betekent dat je aanwezig bent en je concentreert op wat er op dat moment gebeurt. Schrijf uw stressfactoren en strategieën om ermee om te gaan op, zodat u ze niet vergeet wanneer u zich overweldigd voelt.

Stop met roken.

Roken verhoogt het risico op leveraandoeningen, maar ook op andere vormen van kanker en chronische aandoeningen. Het is nooit te laat om te stoppen met roken, want de schade is al aangericht. Vergeet niet dat nicotine een gif is dat de lever aantast, dus u moet ervoor zorgen dat u geen nicotinevervangende producten gebruikt. Als u al gestopt bent met roken, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw lever te helpen herstellen. Geef uw lever de tijd om te herstellen van de schade die het roken heeft aangericht. Overdrijf dus niet met alcohol of vette of vetrijke maaltijden. Eet veel groenten, die vol zitten met vitaminen en mineralen die uw lever nodig heeft.

Conclusie.

Een gezonde lever is een essentieel onderdeel van een goede algehele gezondheid. De lever filtert het bloed en vervult honderden andere belangrijke functies om ervoor te zorgen dat het lichaam gezond blijft. Als de lever goed werkt, kan hij voedingsstoffen verwerken voor energie, schadelijke stoffen uit het bloed filteren en zelfs helpen een gezond gewicht te behouden. Er zijn echter veel factoren die de lever kunnen beschadigen, zoals te veel alcohol drinken, drugsmisbruik en chronische stress. Er zijn dus ook manieren om de gezondheid van uw lever te verbeteren zodat de leververvetting afneemt. Lees verder om te leren hoe. Eet veel groenten. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Beheers stress. Stop met roken.