Sterk Gezond
Image default
Diensten

Podotherapie helpt bij pijnklachten

Heeft u last van pijnlijke voeten? Of wellicht klachten in andere delen van uw lichaam, zoals uw rug of knieën waarvan u niet begrijpt waar deze vandaan komen? Er is een kans dat dit te maken heeft met uw voeten. Ongemerkt spelen deze ledematen een zeer belangrijke rol in ons bewegingsapparaat. Podotherapie Zaanstad legt u uit wat de oorzaken van uw pijn kunnen zijn en wat daaraan gedaan kan worden.

Waarom kunnen voeten in het hele lichaam pijn veroorzaken?

Behalve het feit dat we in ons leven vele kilometers lopen, staan sommige mensen ook nog eens langdurig tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden. De voet bestaat uit zesentwintig botten, meer dan dertig gewrichten, ruim honderd banden en negentien spieren en pezen. Het zal u niet verbazen dat de kans aanwezig is dat op enig moment uw voet overbelast raakt. En dat uit zich niet altijd in pijn in de voeten zelf. In de praktijk van podotherapie Zaanstad zien wij veel mensen die last hebben van pijn op andere plaatsen, zoals heupen, knieën en de onderrug. De link naar de voeten wordt dan ook niet altijd gelegd, maar kan wel aanwezig zijn omdat u bijvoorbeeld een verkeerde houding heeft onder het lopen. Bij podotherapie Zaanstad kunnen wij de oorzaak van de pijn vaststellen en behandelen.

Wat voor soort klachten behandelt u bij podotherapie Zaanstad?

Zowel de klachten zelf als de oorzaak van de klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Daarom is een goed diagnostisch onderzoek ook belangrijk. Bij podotherapie Zaanstad werken we dan ook uitsluitend met erkende, paramedisch specialisten zodat u zeker weet dat u in goede handen bent. Tijdens het intakegesprek stellen wij een aantal vragen om uw klachten goed in beeld te krijgen. Vervolgens wordt hier een analyse van gemaakt en kunnen wij een behandelplan opstellen. De oorzaak van uw klachten kan dus heel divers zijn. Het kan zijn dat er sprake is van een sportblessure, standafwijkingen van de voet, overbelasting van uw voeten of een verkeerde houding onder het lopen. In de praktijk van podotherapie Zaanstad letten wij ook op de signalen die kenmerkend zijn voor voetproblemen bij mensen die Diabetes Mellitus of Reumatoïde Artritis hebben.

Wat kan een cliënt verwachten van een behandeling?

Als duidelijk is wat de oorzaak van de klachten is, stelt podotherapie Zaanstad een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan kan uit verschillende onderdelen bestaan. Heeft u een verkeerde loophouding dan is er de mogelijkheid dat wij u een medisch hulpmiddel aanraden zoals podotherapeutische steunzolen. Maar podotherapie Zaanstad kan u ook begeleiden met een aanvullende therapie in de vorm van strekoefeningen. Hierbij wordt ook gelet op de juiste uitvoering, zodat u niet alsnog uw spieren overbelast. Daarnaast maken wij bij podotherapie Zaanstad ook gebruik van medical taping. Het komt vaak voor dat een behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende therapieën. Zo heeft het aanmeten van steunzolen een beter resultaat als ook uw houding verbeterd wordt en ook verbeterd blijft.

Moet ik altijd een verwijzing hebben van mijn huisarts?

Het is niet noodzakelijk om een verwijzing te hebben van uw huisarts als u een afspraak wilt maken bij podotherapie Zaanstad. Wij werken op basis van directe toegankelijkheid. Op deze manier houden we de drempel laag en kunnen wij u zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de oorzaak van uw klachten.