Sterk Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Resultaten behalen met sportvasten

Heb je nog nooit van sportvasten gehoord? Dat kan, want dit is een vrij nieuwe methode om af te vallen en gezond te leven. Sportvasten is een trainingsmethode waarmee je je lichaam kan leren om meer vet te verbranden dan suikers. Je kunt met sportvasten resultaten behalen. Je kunt bijvoorbeeld trainen om een beter uithoudingsvermogen te hebben. Het afvallen is uiteindelijk niet het hoofddoel, maar wel een van de gevolgen van sportvasten. Met sportvasten behaal je dus resultaten. Ben je benieuwd hiernaar? Lees dan verder.

 

Geschiedenis

Het sportvasten is bedacht door Verkaik, een medisch bioloog. Deze bioloog ontwikkelde eerder sport- en voedingsadviezen voor topsporters en mensen met diverse ziektebeelden. Deze bioloog ontdekte uiteindelijk dat een combinatie van sporten en vasten een wonderlijk effect heeft op het lichaam. Je maakt bij sportvasten de suikervoorraad in je spieren helemaal op. Zo dwing je eigenlijk om je spieren en je lever uit de vetreserves te laten putten. Je verbrandt zo meer vet, houdt duursporten langer vol en je herstelt een stuk sneller. Fijne bijkomstigheid: je hebt minder snel trek in zoetigheid en tussendoortjes.

 

Hoe werkt het?

Sportvasten duurt altijd tien dagen. Sportvasten resultaat is dus snel behaald. De eerste drie dragen ga je de voeding afbouwen. Je mag eerst nog fruit, groente en nootjes. Daarna blijft het bij salade en wat soep. Je moet wennen dat je maar drie keer per dag mag eten tijdens het sportvasten. Na drie dagen drink je drie dagen alleen maar sapjes. Daarna ga je stap voor stap in vier dagen weer eten om je spijsvertering weer op gang te brengen en weer te wennen aan het eten. Het is verstandig om dit samen met een coach te doen. Een coach weet hier alles van en weet precies hoeveel je wel en niet mag eten.

 

Vetverbranding

Een van de sportvasten resultaten is dus de vetverbranding. Het hele idee achter sportvasten is om je stofwisseling te verhogen. Je haalt namelijk je energie uit vet en koolhydraten en door te vasten en te sporten maak je deze voorraad op. Je lichaam moet dan wel vet gaan gebruiken als energiebron. Natuurlijk gebruik je niet alleen vet, maar ook nog een deel koolhydraten. Deze twee bronnen werken tegelijkertijd.