Sterk Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Medische stoelen voor patiënten en behandelaars

Zowel patiënten, chirurgen als zorgpersoneel zijn gebaat bij goed ontworpen medisch meubilair. Zo zijn er speciaal ontworpen werkstoelen voor gebruik in de zorg. Deze stoelen bieden veel zitcomfort en bieden duurzaamheid en ergonomische voordelen. Daarnaast zijn er ook uiteenlopende medische stoelen voor de patiënten, zoals stoelen voor de spoedeisende hulp, voor dagbehandeling of podologie. Maximaal comfort voor zowel patiënt als personeel staat centraal bij de ontwerpen van deze stoelen voor de zorg.

Medische werkstoelen, krukken en behandelstoelen

Zorgverleners hebben meubels nodig die hen zoveel mogelijk ondersteunen bij het dagelijkse werk. Comfort en een eenvoudige bediening zijn dus belangrijk. Medische stoelen beschikken daarom vaak over een ergonomische zitvorm. Wanneer de handen vrijgehouden moeten worden, is bediening met de voet ideaal. Er zijn ook krukken voor mensen met rugklachten of reumatische pijn. Andere medische stoelen die steeds beter ontwikkeld worden, zijn de behandelstoelen met diverse positioneringsmogelijkheden voor volwassen patiënten en voor kinderen.

De beste zorg met hoogwaardige OK meubels

Ook in de operatiekamer staan bedieningsgemak en comfort centraal. Bij het ontwerpen van OK meubels, zoals operatiestoelen, patiëntverwarmingssystemen en instrumentenwagens, wordt namelijk goed rekening gehouden met aanwijzingen en ideeën van het personeel dat deze meubels in de praktijk gebruikt. Omdat het meubilair zeer frequent wordt gebruikt in de operatiekamers, is er bij de ontwerpers niet alleen aandacht voor ergonomie en functionaliteit, maar ook voor duurzaamheid. Van de chirurg tot de assistenten, iedereen moet comfortabel kunnen werken en kunnen rekenen op kwaliteit.

De mens centraal bij het ontwerpen van medisch meubilair

Zorgmedewerkers die met medische meubels van een hoge kwaliteit werken, ervaren meer werkgemak en kunnen zo een betere zorg leveren. Dat levert veel voordelen op voor zowel personeel als patiënten. Een bedrijf dat al jarenlang medische stoelen en meubels ontwerpt die voldoen aan specifieke behoeften van behandelaars of patiënten is VAB uit Zwolle. Deze onderneming werkt bij de ontwikkeling van het medische meubilair intensief samen met diverse ziekenhuizen. De gebruiker staat centraal en wordt door de producten optimaal ondersteund. Na een uitgebreide testfase in ziekenhuizen worden de meubels voor de zorg op de markt gebracht.

https://vab.nl/