Sterk Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Goed zien met lenzen

Lenzen het zijn van die kleine dingetjes die je in het oog kan plaatsen om je oog te corrigeren mocht je een plus of min sterkte nodig hebben. Lenzen bieden de uitkomst voor personen die een correctie moeten hebben maar liever geen bril willen dragen. Er zijn verschillende redenen dat je voor lenzen kiest, het kan namelijk zijn dat je jezelf een bril niet vindt staan, ook is een bril op je hoofd in vele gevallen niet praktisch voor sommige mensen.

Welke lenzen bestaan er?

Maar welke lenzen zijn er zoal te koop? Er zijn eigenlijk 2 soorten namelijk de harde lenzen en de zachte lenzen. Onder de zachte lenzen vallen de daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en jaarlenzen. Onder de harde lenzen vallen de vormstabiele lenzen die je overdag kan dragen, maar ook vallen de nachtlenzen in de categorie harde lenzen.

Waar koop je lenzen?

Je kan eigenlijk op 2 plaatsen je lenzen kopen en dit is offline bij de opticien of online bij een webshop. Hierbij is de aanschaf van lenzen online velen malen goedkoper dan offline. Ook vind je online precies dezelfde merken terug dan offline en het maakt niet uit of je sferische lenzen, torische lenzen of multifocale lenzen nodig hebt. Er is wel een aantekening want offline koop je zowel harde als zachte lenzen en online zijn dit echter alleen de zachte lenzen. Lenzenvloeistof voor harde lenzen of nachtlenzen vind je echter wel weer online. Zo kan je o.a. de merken Menicare Pure en Menicare Plus lenzenvloeistof online bestellen en deze beide vloeistoffen zijn veel gebruikt bij personen die nachtlenzen dragen.

Koop je lenzenvloeistof ook online

Je kan online dus flink besparen op de aanschaf van zachte lenzen, maar dit is niet het enige voordeel wat je online kan pakken, want ook lenzenvloeistof kan je voordelig online aanschaffen. Ook andere vloeistoffen zoals oogdruppels kan men online bestellen. Al met al koop je dus je zachte lenzen en onderhoudsproducten voordelig online.