Sterk Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Hoe ga je om met verlies?

Het is altijd erg zwaar en vervelend wanneer je een persoon of dier in je leven verliest. Zulke momenten kunnen erg emotioneel en zwaar zijn in je leven en dan is het belangrijk om even stil te staan bij de situatie en het een plekje te geven. Het is vooral goed om te rouwen wanneer je iemand verliest in je leven. Iedereen doet dit dan ook op zijn of haar eigen manier. Iedereen heeft daar dan ook zeker recht op. Sommige mensen vinden het dan ook erg moeilijk om even stil te staan bij de gebeurtenis. Het kan zijn dat zij doen alsof er niks is gebeurd en dus door gaan met hun leven. In deze blog worden tips gegeven over hoe je omgaat met verlies in je leven. 

Doe wat goed voelt

Iets wat nog veel mensen vergeten is dat het goed is om dingen te doen die goed voelen. Als je werkt of naar school gaat dan is het helemaal geen gek idee om vrij te nemen, zodat de gebeurtenis een plekje kan geven. Sommige mensen vinden het juist prettig om naar werk of school te gaan zodat zij afleiding hebben. Doe vooral wat goed voelt voor jezelf. Iedereen zijn of haar rouwperiode gaat anders en daar zijn dan ook geen regels aan verbonden. Ook wanneer je erover wilt praten dan moet je dit vooral doen. Praat erover met vrienden of familieleden, zodat je je steeds beter gaat voelen. Maak een condoleanceregister. Hier haal je veel steun uit van alle mensen om je heen. Dit kan bij condoleanceregister Veenendaal.

Neem je tijd 

Neem vooral ook goed je tijd. Er is geen bepaalde tijd verbonden aan het rouwen. Als jij maanden nodig hebt om te rouwen, dan is dat prima. Neem dus vooral uitgebreid je tijd om het een plekje te geven. Je tijd nemen gaat dan ook goed samen met dingen doen die goed voelen. Als jij liever een weekje niet wilt werken, zodat je ook dingen kan regelen voor de uitvaart, dan is dit prima. Communiceer dit wel goed met je werkgever, zodat je ook echt een week je tijd kan nemen. 

Je bent dan ook niet verplicht om snel beslissingen te nemen voor als je bijvoorbeeld de uitvaart moet regelen.