Sterk Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Hoe een pasgeboren baby niet vast te houden

Het vasthouden van een pasgeborene is een zeer delicaat proces. Het hoofd van een pasgeborene is het zwaarste deel, dus het wordt aanbevolen om het met de kromming van een arm vast te houden. Het hoofd is ook het meest fragiele deel van het lichaam, dus het is essentieel om het te ondersteunen. Het is ook belangrijk om de schouders en rug van de baby stabiel te houden om mogelijke nekletsels te voorkomen. Tenzij het kind een grote of zeer actieve is, is het het beste om dit soort posities te vermijden.

De beste manier om een pasgeborene vast te houden is om hem op schouderhoogte te houden, niet op ooghoogte. Dit voorkomt dat het hoofd trilt en helpt het kind zich veilig te voelen. Het is ook een goed idee om een babysteunkussen te gebruiken als je nerveus of zwak bent. Een positieve emotionele toestand kan schadelijk zijn voor een pasgeborene. Wees daarom voorzichtig en oefen om elke vorm van negatieve emotie te vermijden. Je wilt je baby niet schudden, omdat dit ernstige verwondingen kan veroorzaken.

Wanneer je een pasgeboren baby vasthoudt, zorg er dan altijd voor dat je je op je gemak voelt. Zitten zal je stress verminderen en ervoor zorgen dat je je meer ontspannen voelt. Je lichaam en armen hebben rust nodig. Bij het vasthouden van een pasgeborene zijn de eerste paar minuten een delicate tijd. Probeer je zenuwen niet de overhand te laten krijgen en uiteindelijk de baby te verwoesten. Door je techniek te oefenen, zul je je snel realiseren dat het vasthouden van je pasgeborene een tweede natuur zal zijn.

Als je nerveus bent over het vasthouden van een pasgeborene, probeer dan een paar dingen. Probeer je baby met één hand tegelijk vast te houden, zodat je de baby zachtjes kunt zwaaien als hij huilt. Een tweede techniek is om de baby op je heupen te leggen. Hoewel het misschien niet de beste manier is om een pasgeborene vast te houden, kun je de baby nog steeds zachtjes met je andere hand wiegen als ze huilen. Je kunt ze bijvoorbeeld op je onderarm plaatsen terwijl je ze wast. Met deze positie kunt je hun hoofd ondersteunen.

Je moet het hoofd van je baby optillen en je onderarmen onder zijn lichaam plaatsen. De benen moeten in de taille worden weggestopt. Vervolgens moet je de nek van de baby met één hand ondersteunen en de onderkant met de andere hand. Zodra de baby tot rust is gekomen, past je de hoofd- en lichaamspositie van de baby aan. Hoewel de baby zich niet comfortabel zal voelen in deze positie, moet deze in een comfortabele hoek worden gehouden.

Het eerste dat je moet onthouden, is om te voorkomen dat je over het gezicht van de baby wrijft. Het kan de baby pijn doen, dus vermijd dit als je kunt. Hoewel je je misschien zelfverzekerd en kalm voelt rond de baby, wrijf dan niet over zijn of haar gezicht. Het kan ervoor zorgen dat ze uitslag ontwikkelen. Vermijd ook het maken van fysiek contact terwijl je het hoofd van het kind vasthoudt. Als het hoofd niet goed voelt, kan de baby schudden.

Lees ook ons artikel over postpartum depressie