Sterk Gezond
Image default
Fitness

Tips voor een gezonde leefstijl

 

Steeds vaker realiseren we ons, dat het van belang is dat we niet alleen gezond eten, maar er ook met enige regelmaat bij bewegen. Dit zorgt er namelijk voor, dat zowel onze spieren en gewrichten een stuk sterker worden, maar ook dat onze weerstand verhoogd. Door dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen, zal je al snel merken dat je weerstand een heel stuk verbeterd. Daarnaast voel je je ook een stuk fitter, waardoor je ook mentaal steeds sterker wordt. Om je een idee te geven, hoe eenvoudig of het kan zijn om te zorgen voor voldoende beweging en dus een gezonde leefstijl, hebben we een aantal tips voor je. 

Zorg dat wat vaker gaat lopen

Heb jij een hond, dan is het natuurlijk de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je wat extra meters loopt. Door iedere dag een rondje extra te lopen, zal je al snel merken dat je conditie er zienderogen op vooruit gaat. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens de pauze van je werk een stukje te gaan wandelen. Samen met collega’s is het niet alleen ontzettend gezellig, maar zorgt er ook voor dat je je hoofd even lekker kunt leegmaken. Zo kun je na een gezonde boterham weer vol energie de middag vervolgen. 

Sport thuis

Uiteraard kun je ook gewoon thuis het nodige doen aan je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld dagelijks een half uur verschillende oefeningen met resistance bands, maar kun je natuurlijk ook gewoon naar de sportschool. Je kunt ervoor kiezen om een stukje krachttraining te gaan doen, maar ook behoort cardio tot de mogelijkheden. Voor een explosieve training, kun je overigens ook gebruik maken van een Plyo box. Deze box dient ervoor om van stilstand op te springen, zodat jij je spieren vooral in je bovenbenen kunt trainen.