Sterk Gezond
Image default
Fitness

Top 5 redenen om een weight gainer te gebruiken

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het van groot belang om meer te eten als je spieren op wilt bouwen met fitness. Niet voor niets dat het gezegde luidt: “you have to eat big to get big”. Nu zijn er alleen veel mensen die het lastig vinden om aan te komen. Mocht jij ook tot deze groep behoren dan raden wij je aan om vandaag nog te kiezen voor een weight gainer. Ben je benieuwd wat de belangrijkste redenen zijn om een weight gainer aan te schaffen? Lees dan snel verder, we laten het vandaag allemaal zien!

1.      Je kunt sneller aankomen

Het grote voordeel van een weight gainer is natuurlijk dat je sneller in staat bent om aan je dagelijkse calorieën te komen voor het sporten. Als u een ‘hardgainer’ bent (iemand die super veel moet eten om aan te komen) dan is de kans groot dat je het wel beu bent om allerlei grote maaltijden naar binnen te moeten werken. Door middel van een weight gainer is het mogelijk om je calorieën vloeibaar te ‘eten’. Dit zorgt ervoor dat je minder snel te maken krijgt met een veel te volle buik. Ook is het dankzij een weight gainer mogelijk om bijvoorbeeld voor het slapen nog snel even wat eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen.

2.      Je kunt nog sneller herstellen

Een ander groot voordeel van een weight gainer is dat het nog makkelijker is om te herstellen dan bij een training zonder. Je hebt natuurlijk niets aan al dat trainen in de sportschool als je lichaam niet goed kan herstellen. In heel veel weight gainers zit de stof l-glutamine in. Dit is een speciaal aminozuur wat een grote rol speelt bij een snel herstel. L-glutamine ondersteunt daarnaast je eigen immuunsysteem, waardoor de kans afneemt dat je ziek wordt. Niet voor niets dat er veel mensen kiezen voor glutamine.

3.      Je krijgt goede vetten binnen

Wist je dat je dankzij een weight gainer in staat bent om goede vetten binnen te krijgen? Dit komt met name door het feit dat een weight gainer een speciaal type voedingsvet bevat dat je helpt om droog te blijven tijdens het aankomen. Vetten uit je voeding zijn wellicht het belangrijkste macronutriënt om op te letten als je niet al te veel vet aan wilt komen. Krijg je teveel slechte vetten binnen dan is de kans groot dat je lichaam vet op zal slaan. Dit is de reden dat het van cruciaal belang is dat je de juiste hoeveelheid goede vetten binnenkrijgt.

4.      Je krijgt voldoende creatine binnen

Weer een ander voordeel van een weight gainer is dat je in staat bent om net even wat meer creatine binnen te krijgen dan je normaal gesproken zou doen via een regulier dieet. Creatine is de ideale toevoeging aan een weight gainer nu creatine in staat is om je kracht toe te laten nemen. Dit wordt gedaan door de hoeveelheid ATP in het lichaam te verhogen. Deze stof zorgt ervoor dat je spieren over wat meer explosieve kracht beschikken tijdens het trainen. Door de toevoeging van creatine in weight gainers hoef je niet meer los te supplementeren, dit zorgt ervoor dat het een stuk makkelijker is om aan je dagelijkse dosering te komen.

5.      Je kunt diverse soorten shakes kopen

Het laatste voordeel van een weight gainer is dat er een aantal shakes te vinden zijn die speciaal bedoeld zijn voor de training en dat er anderen zijn die je kunt gebruiken als maaltijdvervanger. Een weight gainer die je voor je training moet drinken is bedoeld om je wat meer energie te geven tijdens het trainen. De shakes die je gebruikt om je dieet aan te vullen zijn daarentegen met name bedoeld om je calorie-inname te verhogen. Los van het feit dat het mogelijk is om verschillende soorten shakes te kopen is het ook nog eens zo dat je keuze hebt uit heel wat verschillende soorten smaken. Van chocolade tot vanille, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel te bestellen via het internet. Zo kom je altijd uit bij de shake die je echt lekker vindt.

Kies jij ook voor een weight gainer?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de voordelen van een weight gainer. Mocht jij ook moeite hebben om aan te komen dan is het kopen van een weight gainer dé keuze om te maken. Los van het feit dat je spiermassa stijgt zal ook je herstel naar een hoger niveau getild worden. Nog veel meer te weten komen over de beste tips en tricks op het gebied van sporten? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier zijn nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even op je gemak door zou moeten lezen!