Sterk Gezond
Image default
Diensten

3 tips voor het kopen van een rouwboeket

Na het overlijden van een dierbare volgt vaak een zware en emotionele periode. Helaas moeten er juist in deze moeilijke periode een heleboel dingen geregeld worden, zoals de uitvaart. Je wil natuurlijk op een passende manier afscheid nemen van de overledene, en een mooi rouwboeket kan hierbij helpen. Om het zo makkelijk mogelijk te maken, lees je in dit artikel drie tips voor het kopen van een prachtig rouwboeket.

Kies de kleuren van de bloemen

Tijdens de uitvaart kleden we ons vaak in donkere kleding, en veel mensen denken daarom ook dat de bloemen in hun rouwboeket donker gekleurd horen te zijn. Maar niets is minder waar. Eigenlijk zijn er helemaal geen regels wanneer het aankomt op de kleuren van de bloem. Hield de overledene enorm van de kleur geel? Schroom dan niet om enkele gele bloemen aan het rouwboeket toe te voegen. Wil je het liever subtiel houden? Kies dan voor de meest gebruikte kleuren, zoals wit of rood. Vind je het lastig om zelf het rouwboeket samen te stellen? Geen probleem, want steeds meer bloemisten verkopen ook volledige rouwboeketten. Dit zijn vaak rouwboeketten die de bloemisten samenstellen, zodat jij nergens meer omkijken naar hebt.

Kies een passende tekst op het rouwlint

Veel mensen kiezen ervoor om hun rouwboeket te personaliseren met een rouwlint. Dit lint wordt in het boeket verwerkt, en heeft een korte persoonlijke tekst. De tekst die je erop laat zetten is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen voorkeur, maar ook van de relatie tussen jou en de overledene. Over het algemeen is het handig om de tekst zo kort en bondig mogelijk te houden. De bloemist zal je goed kunnen adviseren over de maximale lengte. Vergeet ook vooral niet om je naam op het rouwlint te plaatsen. Zo weet de familie van wie het boeket afkomstig is.

Zorg ervoor dat je op tijd bestelt

Voor rouwboeketten geldt dat het zeer belangrijk is om op tijd te bestellen. Zo voorkom je vervelende problemen op de dag van de uitvaart. Om ervoor te zorgen dat jouw bloemist voldoende tijd heeft om het rouwboeket samen te stellen, is het slim om minimaal 3 dagen voor de uitvaart contact op te nemen. Zorg er daarnaast ook voor dat je een lokale bloemist kiest. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan ga je natuurlijk jouw rouwboeket bestellen in Amsterdam. Dit zorgt ervoor dat je het rouwboeket snel in huis kunt hebben, en minder afhankelijk bent van bijvoorbeeld het verkeer of de bezorgingsdiensten. Let op, want je kunt het rouwboeket natuurlijk naar je eigen adres verzenden maar steeds meer mensen kiezen ervoor om het rouwboeket rechtstreeks naar het uitvaartcentrum of crematorium te verzenden.