Sterk Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Heerlijk slapen met een zwangerschapskussen

Ben je zwanger of net bevallen en wil je graag genieten van een goede en gezonde nachtrust? Dan mag een zwangerschapskussen, ook wel een voedingskussen genoemd, eigenlijk niet ontbreken. Een zwangerschapskussen heeft de vorm van een U, een C of een J en ondersteund je gehele lichaam tijdens het slapen. Van hoofd tot je tenen wordt je lichaam ondersteund zodat je buik wordt ontlast en je kan genieten van een heerlijk en ontspannen nachtrust. De zwangerschapskussen zijn niet alleen handig tijdens de zwangerschap, want ook na de zwangerschap kan je het kussen zeer goed gebruiken. Dan ondersteunt het kussen je tijdens de ontspannen voedingsmomentjes door zowel jouw arm als het hoofdje van het kindje te ondersteunen. Heerlijk ontspannen voeden dus! Het kussen werkt ondersteunend bij zowel borstvoeding als flesvoeding. Dus welke voeding je kindje ook krijgt; met een zwangerschapskussen zijn ontspannen voedingsmomentjes gegarandeerd. 

De voordelen van een zwangerschapskussen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap wordt je buik steeds zwaarder. Je kindje gaat groeien en je zal merken dat je nachtrust vaak wordt onderbroken en dat je meer last krijgt van fysieke kwaaltjes. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar voor een goede bevalling is het wel prettig als je lichaam ook is uitgerust. Een goede nachtrust is dan belangrijk en met het gebruik van een zwangerschapskussen kan je deze nachtrust ook gegarandeerd krijgen. Een voedingskussen ondersteunt namelijk je gehele lichaam zodat je buik, je bekken en je knieën worden ontlast. Hierdoor kan je een ontspannen houding aannemen en kan je genieten van een heerlijke nachtrust. Lichamelijk klachten, zoals bekkeninstabiliteit zullen hierdoor voorkomen worden en zelfs verminderen. Ideaal dus wanneer je in de laatste loodjes van de zwangerschap zit. 

De voordelen van een zwangerschapskussen na de zwangerschap

Na de bevalling hoef je het kussen natuurlijk niet weg te gooien. Integendeel zelfs, want ook na de zwangerschap kan je nog lang last hebben van je bekken en je buik. Het zwangerschapskussen blijft dan ondersteuning bieden tijdens het slapen. Maar niet alleen dat, want een voedingskussen zal je ook helpen om een ontspannen houding aan te nemen tijdens het voeden. Of je nu flesvoeding of borstvoeding geeft; een ontspannen houding is erg belangrijk. Het contact met je kindje zal toenemen waardoor er een sterke band ontstaat. Tijdens het voeden zal het kussen namelijk zowel jouw arm ondersteunen als het hoofdje van het kindje. Hierdoor heb je altijd één hand vrij voor knuffels, het vasthouden van het flesje of gewoon om lekker te knuffelen. 

Verschillende vormen en maten

Ben je dus zwanger of ben je net bevallen en ben je op zoek naar manieren om heerlijk ontspannen de nacht door te komen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van een zwangerschapskussen. De kussens zijn verkrijgbaar in diverse vormen en designs, zodat er altijd een kussen beschikbaar is die bij jou past. Geniet weer van een ontspannen nachtrust en laat de voedingsmomenten echte feestjes zijn. Een ontspannen houding is belangrijk om stress te voorkomen en om goed voorbereidt te zijn op de komende bevalling of de kraamweek. Kies een kussen dat bij jou past en zorg goed voor jezelf en voor je baby. Ontspanning en succes gegarandeerd.