Sterk Gezond
Image default
Beroepen

Een fysiotherapeut bezoeken

Als u pijnklachten heeft

Wanneer u al wat langer problemen heeft met uw gewrichten of andere pijnlijke klachten heeft, is het belangrijk dat u daar niet mee blijft lopen. U moet met dergelijke problemen naar uw huisarts gaan. De huisarts zal eerst aan u vragen waar u pijn heeft en daarna zal hij of zij u grondig onderzoeken. Wanneer de huisarts denkt dat de pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking, dan krijgt u daar medicijnen voor. Blijven de pijnklachten aanhouden en u bezoekt daarvoor ongeveer twee weken later weer de huisarts, dan zal deze u doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Wanneer u in Deventer woont, dan gaat u naar de fysiotherapie Deventer. Woont u in Zutphen, dan gaat u naar de fysiotherapie Zutphen.

Het bezoek voor fysiotherapie Deventer

Wanneer u een afspraak maakt met de fysiotherapeut in Deventer, dan zal deze, wanneer u er voor de eerst komt, een vragenlijst met u doornemen. De fysiotherapeut zal, voordat een behandelingsplan voor u opgesteld wordt, willen achterhalen hoe de pijn is ontstaan. In veel gevallen ontstaan de pijnklachten door een verkeerde houding die u heeft tijdens uw werkzaamheden. Ook sporten kan een pijnlijke blessure opleveren. Na het eerste bezoek wordt er een behandelingsplan opgesteld door de fysiotherapie Deventer. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om u van uw pijnklachten af te helpen. Zo kunt u geholpen worden door oefentherapie, fysische therapie of massagetherapie. De massagetherapie wordt hoofdzakelijk toegepast bij personen die spanningen in het lichaam hebben. Door het uitoefenen van druk en trillingen op bepaalde delen van het lichaam kunnen de pijnklachten verminderd worden.

Bezoek fysiotherapie Zutphen

Wanneer u door de huisarts doorgestuurd bent voor speciale klachten, kunt u naar de fysiotherapie Zutphen zijn gestuurd. Omdat er zoveel verschillende soorten fysiotherapeuten zijn, is het belangrijk dat u voor uw probleem de juiste toegewezen krijgt. U kunt op latere leeftijd een speciale aandoening hebben zoals dementie, de ziekte van Parkinson of getroffen zijn door een beroerte. Bij dergelijke gevallen zal een Geriatriefysiotherapeut u helpen. Deze therapeuten hebben na hun opleiding tot fysiotherapeut zich nog gespecialiseerd. Zo zijn er nog veel meer aparte fysiotherapeuten waarvan u gebruik kunt maken.

https://fysiotherapiewh.nl/