Sterk Gezond
Image default
Aandoeningen en ziekten

Scootmobiel kopen waar moet je op letten?

Scootmobiel kopen waar moet je op letten?

Bij de de Scootmobiel Specialist staat er altijd iemand voor je klaar die je kan voorzien van de belangrijkste informatie. Dit doen wij natuurlijk onder het genot van een kopje koffie, want er komt meer bij een scootmobiel kijken als het uiterlijk. Zo heb je namelijk de keuze uit 3 wiel en 4 wiel modellen. De 4 wiel modellen hebben een grotere draaicirkel, wat mensen ooit als lastig ervaren. Echter is het gewicht en de vering wel een stuk beter verdeeld. Maar daar is het kostenplaatje dan ook wel naar. Daarnaast heb je ook het 3 wiel model. Dit is een stuk voordeliger en daarom ook de meest verkochte. Hierbij moet je denken aan de besturing van een scooter. Als je dit al gewend bent dan kan je hier zo mee overweg. 

Het leukste aan een scootmobiel is toch wel dat je geen rijbewijs nodig hebt. Het is wel belangrijk om naar de actieradius te kijken. Vaak kun je dit aan het wattage zien. Hoe meer watt hoe meer snelheid en ook kun je daarmee verder rijden. Gemiddeld moet je denken aan zo’n 40 kilometer. Voor de hulpbehoevende mensen is dit de enige manier om buiten de deur te komen. Het is dan wel een investering, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Daarnaast is de zitting en de vering ook heel belangrijk. Je wil immers niet dat je omhoog gewipt wordt bij een bult of drempel. Ook wil je comfortabel kunnen zitten, want de meeste mensen zitten hier toch wel meerdere uren per dag in.

Wat je moet weten over de accu

De meeste mensen letten op de accu als ze een scootmobiel kopen. Dit is niet zo gek, want je wil immers liever op zekerheid spelen. Zeker als je hem ook buitenshuis gebruikt dan is een goede accu een must. Het beste kun je naar het wattage kijken, want als dit hoger is betekent dat vaak ook dat je er langer mee kunt doen. Daarnaast vinden mensen die alleen thuis en rondom huis hiermee te maken hebben het ook belangrijk. 

Hoe minder vaak je iets op gaat laden, hoe minder stress het geeft en dat is ook weer goed voor de gezondheid. De meeste modellen zijn voorzien van een 230 v oplader en die hebben sommige mensen ook nog wel in huis liggen voor reserve. Het kan ook voorkomen dat er een andere lader nodig is, maar deze wordt uiteraard bij de scootmobiel geleverd. Zorg wel dat je hem meeneemt als je twijfelt over de accu of hoe ver je hier nog mee weg kunt.

Kun je scootmobielen aanpassen?

In sommige gevallen is maatwerk nodig en in het geval van een scootmobiel is dit dan ook vaak mogelijk. Hiervoor moet je vaak wel voor de bekendere merken kiezen, maar waar een wil is is een weg. Zo is het soms mogelijk om een draaibare stoel te monteren voor de mensen die niet makkelijk kunnen draaien. Hier zit wel een meerprijs aan, maar het is mogelijk.