Sterk Gezond
Image default
Onderwijs

Kunst in het onderwijs, laat verborgen talenten bovenkomen

Kinderen die kunst maken, ontpoppen zich tot echte creatievelingen. Wanneer kunst in het onderwijs aan bod komt, zie je dat ze plots in een andere huid kruipen. Ze tonen een kant van zichzelf die ze misschien zelf niet eens kenden. Denk bijvoorbeeld aan een theaterworkshop. Opeens worden ze een boef, een princes, een operazangeres of een heuse slapstick acteur. Enerzijds is het echte fun om een theaterstuk zelf in elkaar te steken, anderzijds geven ze het beste van zichzelf om de perfecte rol neer te zetten. Als leraar of lerares sta je soms verbaasd wat je leerlingen in petto hebben. Je leert gewoon heel veel over de kinderen in je school.

Kunstonderwijs, omdat het zo leuk is

Als onderwijsinrichting wil je je leerlingen kunst bijbrengen maar je weet niet goed hoe? Laat ze alvast kennismaken en geef ze de mogelijkheid om hun eigen talenten en hun eigen voorkeuren te leren kennen. Je kunt bijvoorbeeld een activiteitendag organiseren, waarbij kunst voor 100% aan bod komt. Heb je zelf niet zoveel inspiratie of heb je niet veel tijd om deze activiteitendag in elkaar te steken? Dan laat je dit gewoon aan anderen over. Je kiest bijvoorbeeld een bepaald thema of een kunstrichting waarrond deze dag draait. Eens je leerlingen een dergelijke dag hebben mogen meemaken, zullen ze er telkens weer naar uitkijken!

Voor een klas of voor de hele school

Kunstonderwijs wordt het best op maat georganiseerd. Zo zal onder meer de leeftijd een rol spelen bij het thema van de activiteitendag of het algemene aanbod van het kunstonderwijs in jouw school. Jonge kinderen gaan namelijk anders om met kunst dan oudere leerlingen. Of wil je een cultuurdag rond gebeurtenissen uit de actualiteit? Dit kan ook! Voel je er niet zo heel veel voor om de hele school een volledige dag te laten wijden aan kunst? Dan kan een dagje kunst perfect ook per klas georganiseerd worden. Uiteraard kun je op voorhand bij de leerlingen peilen wat ze precies verwachten van zo’n dag. Hoe meer kunstonderwijs afgestemd wordt op de leerlingen, hoe meer ze er zullen van genieten.

https://www.grotebroer.nl