Sterk Gezond
Image default
Organisaties

Hoe maak je een Urban Jungle-interieur

Hoe maak je een Urban Jungle-interieur

Steeds meer mensen trekken naar de stad en als gevolg daarvan is er een toenemende interesse in het interieurontwerp van de stedelijke jungle. Bij dit type ontwerp draait het allemaal om het brengen van de natuur in uw huis op een manier die stijlvol en modern is. Blijf lezen om meer te weten te komen over urban jungle interieur en hoe je deze look in je eigen huis kunt creëren.

Wat is Urban Jungle-interieur?

Urban jungle-interieur is een stijl van decoreren die erop gericht is planten en de natuur in huis te halen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het gebruik van groene wanden, hangplanten of vloerplanten. Het doel van dit type ontwerp is om een ​​ruimte te creëren die fris, modern en stijlvol aanvoelt.

Tips om een ​​Urban Jungle woonkamer of slaapkamer te creëren

Als je geïnteresseerd bent in het creëren van een woonkamer of slaapkamer in de stadsjungle, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om de juiste planten te kiezen. Niet alle planten zijn geschikt om binnenshuis te leven, dus zorg ervoor dat je je onderzoek doet voordat je iets koopt (Tip: ga voor kunstplanten als je twijfeld).

 

Zodra je de perfecte planten hebt geselecteerd, moet je de juiste potten en plantenbakken vinden om ze te laten zien. Er zijn veel verschillende stijlen potten en plantenbakken beschikbaar, dus neem de tijd om te bladeren totdat u iets vindt dat bij uw smaak en budget past. Vergeet tot slot niet om wat groen in uw raambekleding op te nemen. Dit kan betekenen dat je gordijnen van bamboe of grasdoek toevoegt of gewoon wat potplanten bij je ramen ophangt.

De beste Urban Jungle-planten

Weet je niet welke planten het beste passen in een urban jungle interieur? Hier zijn een paar van onze favorieten:

  1. Snake Plant: De slangenplant is een geweldige optie voor diegenen die niet veel tijd hebben voor plantonderhoud. Deze winterharde planten kunnen zowel bij weinig licht als bij veel licht overleven en hoeven slechts eens in de twee weken water te krijgen.
  2. Philodendron: Philodendrons zijn een andere onderhoudsarme optie die het goed doet bij zowel weinig licht als veel licht. Deze wijnstokken zijn perfect om over planken te draperen of om uit hangende plantenbakken te vallen.
  3. Pothos: Pothos is ideaal voor diegenen die wat kleur aan hun ruimte willen toevoegen zonder zich zorgen te hoeven maken over al te veel onderhoud. Deze gemakkelijk te onderhouden wijnstokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder groen, geel, wit en roze.
  4. Fiddle Leaf Fig: Als u op zoek bent naar een opvallende plant, is de fiddle leaf fig een geweldige optie. Deze grote planten doen het het beste in helder, indirect licht en moeten worden bewaterd als de bovenste centimeter aarde droog aanvoelt.
  5. Aloë Vera: Aloë vera is niet alleen mooi maar ook nuttig! Deze vetplanten slaan water op in hun bladeren, waardoor ze perfect zijn voor diegenen die de neiging hebben om hun planten regelmatig water te geven. En als u ooit een snee of brandwond krijgt, kunt u eenvoudig een van de bladeren afbreken en de gel op het aangetaste gebied wrijven voor onmiddellijke verlichting.

Ideeën voor een Urban Jungle tuin

Als je wat buitenruimte beschikbaar hebt, overweeg dan om er een urban jungle-tuin van te maken! Selecteer om te beginnen een paar winterharde planten die het goed zullen doen in uw klimaatzone en stippel uit waar u ze wilt hebben met stokken en touw (dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig uit elkaar staan). Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om te gaan graven!

Zorg ervoor dat je je grond aanpast met compost voordat je iets plant; dit zal je planten een boost geven als ze zich in hun nieuwe huis vestigen. Nadat je alles hebt geplant, geef je alles een goede diepe watergift. Leun dan achterover, ontspan en geniet van uw eigen stukje natuur!

Urban jungle interieurdesign draait om het op een stijlvolle manier in huis halen van de natuur. Als je deze look in je eigen huis wilt creëren, houd dan deze tips in gedachten: kies de juiste planten, vind de perfecte potten en plantenbakken, voeg wat groen toe aan je raambekleding en vergeet niet om je aarde aan te passen met compost voor het planten. Met een klein beetje moeite maak je van elke ruimte een stadsoase!

https://www.homemeubels.nl/blog/urban-jungle-interieur/