Sterk Gezond
Image default
Nieuws en media

De 38 Bach bloemen

Edward Bach (1886 – 1936) was een gepassioneerde Engelse homeopathische arts. Gepassioneerd door zijn roeping om mensen te helpen, natuurlijk, maar ook een echte liefhebber van de natuur en alle levende dingen.  Zijn twee passies brachten hem ertoe een eenvoudige maar zeer effectieve natuurlijke therapie te ontwikkelen om de emoties te kalmeren. Voor hem begint lichamelijke gezondheid met geestelijke gezondheid. Daarom heeft hij de laatste 10 jaar van zijn leven besteed aan het identificeren van de 38 bloemen die het meest geschikt zijn om emoties en nervositeit te kalmeren.

Het productieproces bestaat uit het macereren van de bloemen in bronwater, vervolgens filteren en mengen met een gelijkwaardige hoeveelheid brandewijn om een hoogwaardige moedertinctuur te creëren. Brandy werkt als een conserveringsmiddel en is geen actief ingrediënt. Vervolgens wordt het verdund voordat het gebotteld wordt.

Het proces verschilt dus van het proces dat gebruikt wordt om essentiële oliën te extraheren, maar het is mogelijk om de twee benaderingen te combineren.

Het werk van Dr. Bach is wetenschappelijk onderzocht en aangetoond in bepaalde instituten.

Edward Bach groepeerde zijn bloemen in 7 categorieën, waarbij elke categorie een bepaalde familie van emoties behandelt:

– Angst en onzekerheid

– Twijfel en onzekerheid

– Eenzaamheid en gezelligheid

– Gebrek aan interesse in het heden

– Overmatige bezorgdheid voor anderen

– Ontmoediging en wanhoop

– Overgevoeligheid

Zoals je zult zien, is mentale lading gekoppeld aan een mengeling van verschillende emoties en gevoelens. En waarom is dat? Omdat de mentale belasting van vrouwen zoveel aspecten van het dagelijks leven omvat! Mentale belasting kan worden samengevat als de hele tijd aan alles denken en proberen alles op tijd af te krijgen – en als het even kan, goed gedaan. Dit betekent OVER DENKEN, maar ook ORGANISEREN en VOORUITGANG CONTROLEREN… In de professionele wereld is dat het werk van een projectmanager (ik weet het, het is mijn oude baan)! Maar in het leven van een vrouw – en een moeder in het bijzonder – is de reikwijdte van management ook heel breed, omdat het gekoppeld is aan de mentale belasting, de emotionele belasting en de morele belasting… thuis en op het werk!

Om de mentale last te verlichten, zijn de relevante Bach anti-stress bloemen verdeeld over verschillende van deze families van emoties. Verbaast dit je? Laten we eerst verduidelijken wat stress is, dan begrijp je wat ik bedoel.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, betekent stress niet noodzakelijk “angst” of “vrees”: er zijn vele vormen van stress.

Indien je op zoek bent naar op maat gemaakte mixen voor veel voorkomende problemen, kan je terecht op Bachbloesemskopen.com of op Bachbluetenkaufen.de.